GreenMech sjekači drvene mase, iako su profesionalni i ozbiljni strojevi, lagani su za uporabu te jednostavni za održavanje. Standardno su opremljeni patentiranim GreenMech sistemom „Disc-Blade“ okruglih noževa, što ih uvelike izdvaja od konkurencije na više načina.

„Disc-Blade“ okrugli noževi pri radu koriste samo 1/3 radne površine, te se uslijed trošenja, mogu zaokrenuti još dva puta, prije brušenja što znači da traju i do 120 radnih sati duže od ostalih i čak 900 radnih sati duže od ostalih prije nego ih treba u potpunosti zamijeniti. Sjeku materijal pod kutom što stvara manje buke, a to je bitno kod rada u urbanim sredinama, te odolijevaju svim vrstama drvenog materijala, neovisno o tvrdoći ili smoli. Fiksirani na zamašnjaku u setovima, bez dodatne potrebe namještanja razmaka, lako su dostupni za potrebe servisa, a samo okretanje noževa može se napraviti u kratkom vremenu na samom mjestu rada, što uvelike štedi vrijeme i novac.

GreenMech u ponudi ima i brusilicu svojih patentiranih noževa, tako da je sve dostupno na jednom mjestu.

U nastavku pogledajte video o okretanju i izmjeni „Disc-Blade“ noževa s popratnim pojašnjenjima, a detaljan opis možete pronaći niže.

Postupak:

1. Isključite stroj, izvadite ključ te pričekajte dok se ne zaustave svi dijelovi stroja.

2. Stroj mora biti na ravnoj podlozi, zakočen ručnom kočnicom i podupiračima.

3. Skinite inspekcijski poklopac te poklopce motora, akumulatora i zamašnjaka kako biste pristupili zamašnjaku s noževima.

4. Zaključajte zamašnjak pripadajućim vijkom, ukoliko je prisutan, ili primjenom šipke.

5. Očistite nakupine materijala s osiguravajuće matice vijka noža i rupe imbus vijka.

6. Postavite ključ (gedoru) 24mm na maticu i imbus 10mm na vijak kako biste otpustili i skinuli vijak i nož. Oprezno prihvatite sve dijelove prilikom otpuštanja, kako ne bi upali u kućište stroja.

7. Ponovite postupak za drugi nož (iz para).

8. Provjerite stanje noževa.

9. Dobro očistite noževe i ležajeve noževa na zamašnjaku. Ukoliko je potrebno upotrijebite brusni papir.

10. Nanesite mast za podmazivanje na stražnji dio noža (kako je prikazano u videu).

11. Postavite nož tako da ispravno sjedne u ležaj na zamašnjaku, vodeći računa da je oštri dio noža postavljen u radnu poziciju.

12. Upotrebom kilo ključa stegnite vijak „Disc-Blade“ noža na 200Nm. Ovo se odnosi na strojeve koji ispred matice noža imaju dvije “Nord-Lock” podloške. Kod strojeva koji imaju ugrađenu samo jednu običnu podlošku, vijci noža stežu se na 150Nm. Preporučujemo stezati kilo ključem (gedora 24mm) sa strane matice.

13. Ponoviti postupak za ostale noževe i provjeriti je li sve ispravno namješteno te stegnuto na zamašnjaku.

14. Podmažite ležajeve mašću tako da mast prođe između nosača ležajeva. Nemojte pretjerivati.

Opisani postupak odnosi se na okretanje noževa zbog oštećenja radne površine, skidanje noževa radi brušenja ili zamjenu noževa. Podsjećamo da je noževe potrebno brusiti u setovima i uvijek jednako kako bi se održao balans. Isto tako, ukoliko je samo jedan nož do kraja istrošen, potrebno je zamjeniti cijeli set.

Za sva ostala pitanja i informacije, stojimo na raspolaganju.