Tvrtku Peruzzo osnovao je, 1959. godine, gospodin Adriano Peruzzo zahvaljujući svojoj intuiciji i mehaničarskim sposobnostima. Razvio je mlinove i mješalice za potrebe novih talijanskih farmi te postigao vrlo zapažene rezultate u prodaji na tržištima diljem svijeta.

Vodeći se talentom i sve većom potrebom kupaca za opremom za uređenje zelenih površina, 80-ih godina prošlog stoljeća, pokreće proizvodnju nove kolekcije kosilica (mlatilica) i drobilica drvene mase.
Napredne tehnologije rezanja i prikupljanja materijala poboljšane specijalnim načinom vertikalne obrade te su pokazale odlične rezultate u profesionalnom održavanju. Peruzzo tehničari neprekidno dizajniraju i unapređuju sjekace i drobilice zelenog otpada s ciljem poboljšanja kvalitete obrade, a time i očuvanja okoliša.

Peruzzo je uvijek bio usmjeren na potrebe svojih kupaca te je postavio visoke standarde kvalitete svojih strojeva, sigurnosti i proizvodnog učinka.

Brojni nagrađivani patenti služe kao dokaz kvalitete i originalnosti.

Danas tvrtka Peruzzo prodaje opremu za uređenje zelenih površina na svim nacionalnim tržištima i surađuje s preko 50 uvoznika diljem svijeta. Peruzzo izvozi 70% svoje ukupne proizvodnje.

50 Peruzzo
Unacoma Peruzzo
Awards Peruzzo
Made in Italy Peruzzo

 

Peruzzo proizvodi

MOTORNE KOSILICE

Peruzzo Mustang samohodna je kosilica s pogonom na stražnjem ili na svim kotačima. Idealana stroj za malčiranje trave ili za usitnjavanje ostataka u vinogradima. Peruzzo Motofox je kosilica sa svojim motorom i rudom za vuču. Opremljena je Honda benzinskim motorom i stražnjim valjkom.

USISAVAČI TRAVE I LIŠĆA

TURBO 400 je snažni usisavač trave i lišća koji se upotrebljava za regularna održavanja, a pogotovo na mjestima gdje je otežan pristup ostalim strojevima.TURBO 400 dolazi u dvije verzije: 1) s vlastitim motorom, 2) traktorski priključak spaja se na klasični spoj u 3 točke.

&nbsp

TRAKTORSKE KOSILICE

U ponudi su stražnje i prednje traktorske kosilice, sa ili bez spremnika za prikupljanje materijala. Širiina obrade kreće se od 960 do 5000 mm. Postoje razne vrste mlatilica koje omogućavaju sve vrste poslova, od obrade visoke trave i granja do fino uređenja. Jednostavno podešavanje visine rezanja.

KOSILICE/DROBILICE/ČISTAČI

Kombinirani strojevi koji obavljaju više zadataka odjednom. Kosilice-drobilice namijenjen su za uređenje javnih i poljoprivrednih površina, obrade trave i usitnjavanje granja manjih promjera. Cobra Collina patentirani je stroj za prikupjanje i usitnjavanje ostataka u vinogradu. Rotovac je višenamjenski čistač.

Karakteristike

Veliki izbor raznih mlatilica

Peruzzo pruža veliki izbor mlatilica, od izgleda i debljine, ovisno o vrsti zadatka. Od mlatilica za rezanje trave, preko mlatilica s centralnim nožem za usitnjavanje, za malčiranje, mlatilica u obliku lopatice za fino uređenje,  Y mlatilica, mlatilica da vertikalnim nožem,  mlatilica od kovanog i kaljenog željeza, za rad u teškim uvjetima, raznovrsnost asortimana omogućava pravi izbor za vaše potrebe.

 

founder01

Patentirana vertikalna mlatilica

Vertiklana mlatilica patentirana od strane Peruzza, služi za vađenje suhe trave, korijenja i ostataka koji nastaju prilikom košnje, te ostavlja čistu površinu. Na većinu kosilica se može staviti vertikalni nož uz standardne mlatilice i tako u jednom prolazu napraviti 3 posla. Preporuča se obrada vertikalnim rezom oko 2 puta godišnje.

 

founder01

Trostruko preklapanje mlatilica

Mlatilice su na čvrstoj osovini postavljene tako, da se prilikom obrade terena tri puta preklapaju, što čini košnju bržom a i rezultira boljim sakupljanjem rezanog materijala, kojeg povlači zrak. Sve navedeno omogućuju vrhunsku košnju i fino usitnjeni materijal. Mlatilice su postavljenje i osigurane tako da ih je moguće lako, brzo i jednostavno provjeriti ili zamijeniti.

 

founder01

Jednostavno podešavanje visine obrade

Jednostavno podešavanje zadnjeg valjka i visine obrade pomoću vijka na vanjskom dijelu kosilice. Mogućnost podešavanja i na prednjim kotačim,  ovisno o visini trave, što znači bržu košnju i prolaženje kroz teren.

 

founder01

Mogućnost obrade vertikalnim rezom

Nakon košnje stvara se mreža od odrezene trave, pa ne može prolaziti voda i sakupljaju se štetočine, što rezultira truljenjem trave i mijenjanje njezine boje. Obrada vertikalnim rezom miče i čisti sve te ostatake, bolja je prohodnost vode i zraka i trava diše i ne trune. Vertikalnim nožem trava se ponovno ne reže, nego samo čisti i nakon obrade se mogu vidjeti eventualna oštećenja terena, pa se time poboljšava i kvaliteta, pogotovo sportskih terena.

 

founder01

Valjci za podizanje travnjaka i čišćenje materijala

Valjci na hidraulični pogon namijenjeni za podizanje polegnute trave nakon košnje i četke za čišćenje materijala omogućavaju da se u jednom prolazu,nakon košnje, odmah i podiže polegnuta trava, ili, prikuplja materijal.

 

founder01

PRODAJA

 

U prodaji je Peruzzo oprema za uređenje zelenih površina, koja u svom širokom asortimanu nudi samohodne kosilice, kosilice u obliku prednjeg ili stražnjeg priključka s mogućnošću sakupljanja, te istovara na tlu ili visini,  drobilice, strojeve za usisavanje lišća i trave, te strojeve za briketiranje i peletiranje.

Za sve navedene proizvode nudimo uslugu isporuke do kupca.

OBUKA OPERATERA I PODRŠKA

 

Vršimo osposobljavanje za rukovoditelja Peruzzo opreme za uređenje zelenih površina, strojeva za usitnjavanje drvene mase, te strojeva za proizvidnju briketa i peleta.

Također, pružamo potpunu podršku u vidu savjeta, obuke, servisa, rezervnih dijelova, te stojimo na raspolaganju za sva vaša pitanja i moguće nedoumice.

SERVIS I REZERVNI DIJELOVI

 

Magus stroj d.o.o. posjeduje lager rezervnih dijelova za Peruzzo strojeve u Zagrebu, te redovne isporuke iz centralnog skladišta.

Ovlašteni Peruzzo servis za strojeve iz ponude na cijelom području Repubike Hrvatske. Stručni tim izlazi na teren, vodeći se činjenicom da je brzina najvažnija u takvi situacijama, jer je najskuplji stroj onaj koji ne radi.

Peruzzo u primjeni